Darovi koji će oduševiti i najkritičniju dob – prijedlozi za djecu od 11 do 14 godine (za djevojčice i za dječake)

Darovi koji će oduševiti i najkritičniju dob – prijedlozi za djecu od 11 do 14 godine (za djevojčice i za dječake)

Svi znamo onaj neprocjenjivi osjećaj kad dijete otvori baš onaj poklon koji je zaželio, ali ponekad moramo posebno uključiti maštu da se to i dogodi. Tijekom odrastanja susrećemo se s razdobljima  kad ni sami više ne znamo je li dijete preraslo određeni poklon ili tek treba doći vrijeme da mu ga poklonimo. Da bismo vam olakšali predblagdanske muke, donosimo popis darova koji će sigurno oduševiti dijete u dobi od 11 do 14 godina.

LEGO kocke

Već nam je svima poznato da LEGO nije rezerviran samo za mlađu djecu. Novi Lego Architecture modeli dizajnirani su kako bi pružali jedinstveno iskustvo građenja uz stvarne boje i prikaze u relativnoj veličini.  Tu su i motivi superjunaka s platna i malih ekrana koji će se sigurno svidjeti dječacima te  jedno od najvećih John Deere vozila.  Ako je vaše dijete pak ljubitelj Harryja Pottera, evo savršene idej:

STEM igračke

Jeste li znali da vaša djeca mogu samostalno izraditi robota, igraču konzolu ili programirati video igricu? Sve o osnovama robotike, elektronike i programiranja na zabavan način možete pronaći u CircuitMess „uradi sam“ igračkama.  Dolaze s uputama na hrvatskom jeziku i ne zahtijevaju prethodno STEM znanje.

KREATIVNI SETOVI ZA DJEČAKE

Slagalica Vulkani svijeta s prikazom mape tektonskih ploča odličan je izbor za zaljubljenika u prirodne znanosti koji će uživati u izradi čak jedanaest različitih vulkana, vulkanskih bombi i njihovih reakcijma,  , a uz mega komplet Čudesa zemlje može praktično razumjeti geologiju, fiziku i kemiju na temelju ciklusa stvaranja stijena našeg planet.

ELEKTRONIKA

Budi li vam ova fotografija sjećanja na devedesete? Virtualni kućni ljubimac Tamagotchi i maskota iz vašeg djetinjstva sada je ponovno dostupan u izvornom formatu. Vašem djetetu Tamagotchi nikad neće dosadi jer ga treba nahraniti, igrati se s njim, liječiti ako je bolestan, povući vodu za ispiranje zahodske školjke i brinuti se da kvalitetno odraste.

Uživa li vaše dijete u glazbi, možda je idealno vrijeme da mu poklonite slušalice. Dječacima će se sigurno svidjeti oblik nogometne lopte,  a djevojčicama roza boja ili ukrasne uši.

Ako biste rado zabavili sve ukućane, sigurni smo da nećete pogriješiti s bežičnim mikrofonom koji se lako koristi gdje god se nalazite.

Go Go Bird pametna, bionička ptica koja maše krilima i leti uz kontrolu daljinskim upravljačem sigurno će oduševiti vašeg tinejdžera. Sa svojom infracrvenom tehnologijom sudara pruža jednostavno i sigurno iskustvo letenja.

Ako ste mislili da je fotografiranje i snimanje pomoću drona isključivo zanimacija za odrasle, varate se! Quadrocopter GO! VIDEO jednostavan je za upotrebu, a garantira zabavu na otvorenom.

KREATIVNE SETOVI I PRIBOR ZA DJEVOJČICE

Odlična ideja za poklon djevojčici je zasigurno set za izradu narukvica koje može raditi samostalno ili u društvu prijateljica, a  kako bi izrađene narukvice mogla spremiti na sigurno, predlažemo i odgovarajuću kutiju za nakit.

Osim toga, tu su i dnevnici s lokotom ili šifrom kao i odgovarajući pribor za pisanje.

DRUŠTVENE IGRE

Društvene igre potiču kreativnost, logičko razmišljanje, socijalizaciju i naravno – garantiraju zabavu! Osim klasičnog Twistera, nadograđena verzija Twister Air veže se uz aplikaciju na pametnom telefonu i tako igru čini još zanimljivijom.

Detektivska igra Cluedo savršena je za djecu koja vole rješavati napete slučajeve.

Za sve ljubitelje trgovanja posjedima, tu je najsuvremenija verzija klasične igre Monopoly koja je gotovinu zamijenila bankovnim karticama!

Dječacima će se sigurno svidjeti strateška ratna igra Rizik čiji je cilj osvojiti svijet.

Za igre riječima, tu je nezaobilazni Aliaskoji dolazi u raznim verzijama.

Igra Upside Down Challenge garantira smijeh i zabavu jer igrač mora obavljati jednostavne zadatke uz izokrenuti vid koji mu daju posebne naočale.

Ako mislite da bi se vašem djetetu svidjele avanture u opasnoj džungli, društvena igra Jumanji je savršen izbor.

Virtualni put oko svijeta moguć je uz ovu društvenu igru koja uključuje 20 različitih destinacija, 132 pitanja, 528 odgovora i pravi globus!

Drveni šah može biti odličan izbor ako vaše dijete uživa u strateškim igrama. Osim njega, za vježbanje mozga idealne su i rubikove kocke raznih veličina i oblika.

KARTE

Karte su bezvremenska klasika i odličan poklon za djecu ove dobi, a ovdje smo izdvojili nadograđene verzije svima poznatih kartaških igara.

Nova verzija UNO karata koja ima dodatni zanimljivi obrat: dvostrani špil karata, specijalnu FLIP kartu i strože kazne - što daje igri dodatnu zanimljivost i natjecateljsku draž.  Skip-Bo igra u kojoj Igrači koriste vještinu i strategiju za slaganje uzastopnih rastućih nizova karata.  Phase 10 igra kartama slična remiju, ali s dodatnim zaokretom: cilj je biti prvi igrač koji će izvršiti 10 zadataka. Onaj koji izvrši zadatak (fazu) prelazi na sljedeći, a onaj koji ne, mora pokušati ponovno.

Nadamo se da iz ovog popisa možete odabrati barem jednu ideju koja će oduševiti vašeg tinejdžera, a vama pružiti zadovoljstvo otvaranja poklona.