Glavni ljetni pomagači na plaži

Glavni ljetni pomagači na plaži

Juhu, ljeto je tu! Svi jedva čekamo otići na odmor, promijeniti sredinu i biti s onima koje najviše volimo.

Svi vi koji prvi put idete na more s malim djetetom, vjerojatno se pitate što vam sve treba za ugodan boravak na plaži.

Neizostavni dodaci za plažu

More za bebe i djecu koja se u njemu kupaju po prvi put predstavlja nešto novo što znači da mogu vrlo različito reagirati. Neki će oduševljeno pljuskati po moru, dok će se drugi pri samom dodiru s morem preplašiti i zaplakati. Savjetujemo da dijete upoznate s morem držeći ga u naručju gdje se osjeća najsigurnije. Kroz igru i na nježan način pokažite mu da je more dio nas i da kupanje može biti vrlo ugodno. Imajte na umu da su mala djeca naviknuta na toplu vodu kod kuće, stoga ne očekujte da odmah veselo prskaju i kupaju se. 

HAPPY PEOPLE bazen dječji s krovićem

MONDO čamac Jednorog 112 cm

SMOBY kantica set Gabby

ECOIFFIER brodić

STEPHEN JOSEPH ručnik za plažu morski pas

Opskrbite se za zabavu u vodi

Od samog plivanja važnije je da se dijete ne boji. Što je dijete manje, morate biti oprezniji pri prvim pokušajima navikavanja. Prskajte s djetetom po rubu plićaka, neka osjeti blage valove po nogama, nježno polijevajte njegovo tijelo. Ako dijete pokaže interes za više, postupno ga spuštajte držeći ga u području prsa i preko zdjelice. Važno je pravilno držanje, zato pazite da su djetetove ruke slobodne, a leđa ravna. Neka ljuljanje prema površini bude razigrano i zabavno – na taj se način neće stvoriti strah prema kupanju. Ako je moguće, neka se oba roditelja zabavljaju s djetetom u moru, čak i na način da ga dodaju jedno drugome. Dijete će uživati u igri, a postupno će osjetiti i uranjanje u more. More može ići i preko očiju – dovoljan je nježan stisak ruke preko djetetova lica kako bi se svi dišni putevi zatvorili i – spreman je za kratko ronjenje!

Kako spriječiti gutanje vode?

Blagi stisak ruke preko djetetova lica dovoljan je da dijete zatvori usta, zadrži dah i ne udahne vodu. Time se zatvaraju svi dišni putevi.

Ako je dijete malo veće i može samostalno stajati u moru, neka mu dubina bude do struka jer tako vježba ravnotežu i stječe osjećaj da ga samo more drži.

Prskanje čini djecu sretnom!

Da voda nije samo „pljas pljas“ možete naučiti dijete već kod kuće tijekom dnevne rutine kupanja ili tuširanja. Potopite bebine uši pod vodu i polijte lice svježom vodom iz slavine. Primite dijete tako da mu gornji dio tijela bude podignut. Laganim polijevanjem svježe vode na čelo, postupno će se naviknuti da mu voda može ići i preko očiju.

Ukoliko želite plivati sa svojim djetetom, najsigurnije bi bilo da nakon dogovora s učiteljem plivanja stavite djetetu obruč – on pomaže kod stvaranja osjećaja sigurnosti jer se dijete drži za nešto što ga održava na površini

SWIM ESSENTIALS SWIM ESSENTIALS kolut za plivanje Sea Stars 0-1 god

FREDOV KOLUT FREDOV KOLUT kolut za plivanje crveni 3 mj-4 god

Kad se dijete navikne na more i poželi samostalno plivati, ponudite mu pribor koji će mu omogućiti najbolji mogući položaj za plivanje (poluležeći položaj tijela i slobodne ruke). Prije navršene druge godine savjetujemo da ne koristite nikakva pomagala, no kad dođe vrijeme za njihovu upotrebu, preporučujemo pjenastu cijev, pojas s narukvicama ili narukvice za plivanje, kolut i dasku.

MONDO cijev tuba pjena + spojnica

HAPPY PEOPLE narukvice za plivanje Paw Patrol

SWIM ESSENTIALS SWIM ESSENTIALS daska za plivanje na napuhavanje