Najsigurniji zagrljaj koji možete dati svom djetetu

Najsigurniji zagrljaj koji možete dati svom djetetu

Kada dođe vrijeme za kupnju dječje autosjedalice, sigurnost je ključni element na koji roditelji obraćaju najviše pažnje. Naravno, pri odabiru prave autosjedalice ne smijemo zanemariti ni druge, jednako važne kriterije koji utječu na djetetovu dobrobit, udobnost i korištenje.

avtosedezi-page-3raw-photo4679-1-fyvaz.jpg

Kako izabrati autosjedalicu?

Izvažite i izmjerite dijete prije kupnje sjedalice. A najpouzdaniji izbor autosjedalice temelji se na visini djeteta. No, kako djeca iste dobi mogu imati različitu težinu, nije na odmet uzeti i dobnu skupinu kao pokazatelj.

Pročitajte više....

avtosedezi-page-photo4696-0u1yt.jpg

Koja autosjedalica je prikladna?

Bilo da se spremate za dolazak novorođenčeta ili idete na put sa starijim djetetom, važno je posvetiti se provjeri integriteta postojeće autosjedalice i po potrebi kupiti novu, prikladniju autosjedalicu. Osim sigurnosti, pravilno odabrana autosjedalica osigurat će djetetu i udobno putovanje.nje.
Pročitajte više...

avtosedezi-page-photo4678-ej1mg.jpg

Rukovanje autosjedalicom

Kako postaviti autosjedalicu u vozilo, sa sigurnosnim pojasom ili Isofixom? Što je sa sjedalima bez Isofixa? Je li potrebno okrenuti autosjedalicu unatrag ili u smjeru vožnje? Koliki je rok trajanja autosjedalice?
Pročitajte više...

avtosedezi-page-photo4677-movte.jpg

Rabljena autosjedalica? Ne, hvala!

Ovo može zvučati zgodno, ali korištenje takvog sjedala se ne preporučuje. Svako sjedalo ima svoju povijest i u ovom slučaju nećete znati sa sigurnošću kako je korišteno i je li možda bilo uključeno u prometnu nesreću.
Pročitajte više...


avtosedezi-page-photo4621-dzr9p.jpg

Vožnja u suprotnom smjeru

Kod malog djeteta glava je dosta velika u odnosu na tijelo, te predstavlja čak 25% ukupne težine, dok su vratne kosti i mišići još uvijek krhki i slabo razvijeni. Kada je dijete pravilno vezano u sjedalici postavljenoj u smjeru vožnje, njegova su ramena i torzo zaštićeni.
Pročitajte više...

avtosedezi-page-photo4688-xca4t.jpg

iSize – još viša razina sigurnosti

i-Size pruža još višu razinu sigurnosti za najmlađe putnike. Uvodi testove sjedala s pričvršćivanjem Isofix sistemom, testira dinamička opterećenja koja sjedalo mora podnijeti (frontalni i bočni udari) i zahtijeva veću kontrolu proizvođača autosjedalica.
Pročitajte više...


avtosedezi-page-photo46677-yndog.jpg

ADAC – testiranje autosjedalica

Autosjedalice se testiraju prema unaprijed određenim kriterijima, koji uključuju sigurnost, rukovanje, ergonomiju, štetan sadržaj, čišćenje i kvalitetu izrade.
Pročitajte više...

avtosedezi-page-photo4686-0pogb.jpg

Po autosjedalicu u Baby Center

Za vas smo pripremili nekoliko konkretnih razloga zašto je kupnja dječje sigurnosne autosjedalice u Baby centru prava odluka.
Pročitajte više...