Rabljena autosjedalica? Ne hvala!

Rabljena autosjedalica? Ne hvala!

Je li vrijeme za kupnju autosjedalice? Među opcijama koje su vam dostupne je i rabljena autosjedalica. Možda se čini kao ekonomičan izbor, ali korištenje takve autosjedalice nije preporučljivo. Svaka autosjedalica ima svoju povijest, a u ovom slučaju nećete sa sigurnošću znati kako je korištena i je li možda sudjelovala u prometnoj nesreći


avtosedezi-page-header99761-rt1ea.jpg

Oštećenja koja nisu vidljiva golim okom

Proizvođači upozoravaju da autosjedalica koja je sudjelovala u sudaru više ne nudi optimalnu sigurnost; čak može ugroziti život vašeg djeteta.

Sile udara koje nastaju tijekom sudara, prometne nesreće uzrokuju naprezanje i strukturnu slabost na školjki autosjedalice i mogu nastati male pukotine i oštećenja u materijalu, stoga se preporučuje zamijeniti autosjedalicu nakon prometne nesreće.


U slučaju prometne nezgode, u svrhu naknade štete od Vašeg osiguravajućeg društva (ako je to dio pokrića Vaše police osiguranja), pomažemo Vam pri dobivanju potvrde proizvođača koja dokazuje da autosjedalica više nije sigurna za daljnju upotrebu. Molimo kontaktirajte naše prodajno osoblje za više informacija.

Što je s godinama starosti autosjedalice?

Starost autosjedalice i okolnosti pod kojima je bila pohranjena također su važni. S godinama i izloženosti različitim temperaturnim i vremenskim utjecajima mijenjaju se određena svojstva materijala od kojih je autosjedalica izrađena (plastika, pjena, stiropor). 

Proizvođači upozoravaju da materijal može izgubiti izvorna svojstva, što znači da autosjedalica više ne pruža istu sigurnost. Povremeno provjerite godinu proizvodnje autosjedalice; vijek trajanja većine sjedala je negdje između 6 i 10 godina (ovisno o proizvođaču). Provjerite podatke u uputama za upotrebu.

Da li ste znali?

• Da autosjedalice imaju i rok trajanja. Točne informacije potražite u uputama proizvođača.

• Da čak i mali sudar ili udar mogu ugroziti izvornu sigurnost autosjedalice.

• Da biste ugrozili dijete prilikom kupnje rabljene autosjedalice. Vjerojatno je da autosjedalica više nema iste sigurnosne značajke kao novi proizvod.

Odaberite mudro

Iznimno je važno odabrati autosjedalicu koja odgovara vašem djetetu, ali važno je pridržavati se sigurnosnih uputa, pobrinuti se da je autosjedalica pravilno postavljena i tako pružiti optimalnu zaštitu vašem djetetu tijekom vožnje.


U našim trgovinama nudimo vam široku ponudu različitih modela priznatih marki, za sve dobne skupine, za sve tipove vozila i prije svega u različitim cjenovnim razredima - pronađite sigurnu autosjedalicu u financijskom rangu koji vama odgovara. Ne ugrožavajte svoje dijete rabljenom autosjedalicom.

Želimo vam sretan put!
Baby centar