Što darovati djetetu za Božić kad mu je jedina želja kućni ljubimac?

Što darovati djetetu za Božić kad mu je jedina želja kućni ljubimac?

Gotovo da nema djeteta koji barem jednom kroz odrastanje za Božić, rođendan ili kakvu drugu prigodu nije poželio kućnog ljubimca. Nekima su želja psići, drugi pak za sebe žele macu, trećima bi osmjeh na lice izvukao zamorac, hrčak, ptica ili jež. Dječjih je želja pregršt, ali je jednako toliko i obveza jednom kad kućni ljubimac ušeta u vaš život.

Naravno, svaki bi roditelj volio svome djetetu ispuniti baš svaku želju i svakoga dana gledati ozareno lice, ali životne su okolnosti često neumoljive i ne dozvoljavaju uključivanje još jednog člana obitelji. Osim toga, svaki će se roditelj koji je pokleknuo pred ovom željom složiti da većina djece vrlo brzo izgubi interes za brigom o kućnom ljubimca pa na kraju roditelj završi s još jednom obavezom u ionako gustom rasporedu.

Srećom postoje odlične zamjene u vidu raznih igračaka kojima ćete, barem na neko vrijeme uspjeti utažiti njihovu želju za kućnim ljubimcem.

Plišane igračke

Klasične plišane igračke uvijek su dobra ideja. Osim što će ih asocirati na ljubimca kojeg su poželjeli, djeci će vrlo često služiti i kao svojevrsna utjeha. Osobito pred spavanje kad im je potrebna koja dodatna minuta maženja prije negoli utonu u san. Upravo će zato klasične plišane igračke biti jednako aktualne kod većine djece predškolske dobi. Pritom birati možete između brojnih životinjica koje će vješto u dječjoj mašti mijenjati onu pravu koju su si poželjeli. 

Tako vam na raspolaganju stoje opcije poput Free2Play psića i medvjedića čije će meko krzno pomoći da se najmlađi uvijek osjećaju sigurno, a neodoljiva će vanjština kod veće djece probuditi kreativnost i maštu u igri uloga. Pa će se tako vrlo vjerojatno dogoditi da će kroz neko vrijeme plišanog psića staviti na uzicu i glumiti šetnju dok ga vuku između svoje sobe i dnevnog boravka. 

Jednako oduševljenje kod djevojčica izazvat će i Chi Chi Love psić koji dolazi s vlastitom torbicom u kojoj će ga obožavati nositi gdje god se uputila – baš kao pravog kućnog ljubimca. Dječake će pak, sigurni smo, oduševiti plišano izdanje psića iz omiljenog crtića - Chase iz Paw Patrola!

Interaktivan pliš

Interaktivne igračke uvijek su dobro prihvaćene kod djece, a posebno ih vole ona koja bi voljela imati pravog kućnog ljubimca. Iako namijenjeni djeci od gotovo pa prve godine života nadalje, interaktivne plišane igračke bit će odličan test za malo veću djecu, osobito predškolce. Naime, u toj su dobi djeca već svjesna da dolazak kućnog ljubimca mijenja dinamiku u obitelji te da će životinja, bez obzira je li riječ o maci, psu ili manjoj životinjici koja živi u kavezu, zahtijevati određenu brigu. Iskoristite zato interaktivan pliš kao način na koji biste, uz zabavu, mogli i testirati intenzitet želje vašeg djeteta. 

Zadajte djetetu obavezu da baš svaki dan mora promijeniti posudicu s vodom za macu ili psića te da ne zaboraviti niti na posudicu s hranom. Baš kao i kod klasičnih plišanaca i kod interaktivnih opcija imate na raspolaganju pregršt različitih opcija koje će vješto, barem na neko vrijeme, zamijeniti prave životinje. Tu su IMC psić Milo i Animagic psić Diggles koje će dijete moći voditi u šetnju i tako dobiti ideju kako izgleda imati psa koji traži izlazak. 

Just Play Disney interaktivni Pluton, Simba i Dumbo također su odlični darovi koji će poticati djecu na angažman, a Chicco Peekaboo maca čak dolazi sa svojom hranom, ribicom, koju će vrlo rado jesti čim ju približite njenim ustima te pokazuje emocije tuge i sreće – baš poput pravog kućnog ljubimca. Tu su naravno i Curlimals jež, zeko i jazavac koji će obožavati svaki vid interakcije.

Elektronički ljubimci

Moderno doba zahtijeva i moderna rješenja zato za svu onu djecu koja prije svega biraju elektroničke igračke postoji rješenje u ovom obliku. Prije svega tu je kultni Tamagotchi koji zaista zahtijeva brigu kao pravi ljubimac. Dijete ga mora hraniti, zabavljati te brinuti o njemu kad je bolestan, osim toga razina interakcije je podignuta na viši nivo jer dijete mora voditi računa i o nuždi koju je obavio njegov Tamagotchi, a upravo je to korak na kojem gotovo svako dijete poklekne kad u njihov život uđe pravi kućni ljubimac. 

Osim Tamagotchija tu je i Bitzee koji je ove godine postao jedna od najpopularnijih igračaka kojih se djeca ne mogu zasititi, a baš poput obožavanog lika iz devedesetih tako i Bitzee zahtjeva pažnju i izdvajanje vremena kako bi bio sretan. Mora redovito jesti, spavati, ali i brinuti o higijeni jer je on poput pravog ljubimca zadovoljan samo onda kad su njegove potrebe ispunjene. 

Za malo veće tu su i ptica na daljinsko upravljanje, no za razliku od prave ptice kojoj nećete dozvoliti izlazak iz kuće, ovu ćete kao obitelj jedva čekati odvesti na letenje među vanjskim pticama. Osim nje tu je i Little Live Pets interaktivni praščić koji se kreće i glasa kao pravi, a šetnje na uzici obožava poput psa.