Top 10 interaktivnih igračaka 2023.

Top 10 interaktivnih igračaka 2023.

U ovo blagdansko doba, kada su police različitih trgovina prepune igračaka, odabir pravih postaje pravi izazov.

2023. godina bila prilično zanimljiva za ljubitelje dječjih serija i filmova povezanih s igračkama, uključujući Malu sirenu, Barbie, Spidermana  ili Gaby's dollhouse. Nije iznenađenje da su djeca i odrasli podjednako tražili najnovije trend igračke za svoje kolekcije. I dalje se nastavlja potražnja za drvenim igračkama, ali i tradicionalnim društvenim igrama također su ove godine na popisu mnogih roditelja.

Već godinama, na top listi najtraženijih igračaka u Hrvatskoj nalaze interaktivne igračke uz koje djeca uče i zabavljaju se. Kako bi vam olakšali odabir u velikom izboru interaktivnih igračaka, za vas smo izdvojili najprodavanije hitove 2023. godine od povratka provjerenih klasika do nekih cool STEM setova. Lista u nastavku je napravljena je prema prodajnim rezultatima, vjerujemo da će Vam koristiti kod odabira poklona za najmlađe.

1. KIDZ DELIGHT moj prvi 2u1 tablet

Ovaj tablet za učenje prilagođen je djeci od 2 i više godina. Zanimljiv je jer se može koristiti kao samostalan uređaj - tablet ili s tipkovnicom - kao laptop! Djeca vole imitirati svoje roditelje, ali na način koji je njima prilagođen i još na HRVATSKOM jeziku. Pritiskom na ikone osjetljive na dodir dijete će naučiti boje, brojeve, životinje i još mnogo toga! Uz tipkovnicu naučite i slova, te provjerite svoje znanje odgovarajući na kviz pitanja. Kroz igru potiče se razvoj mašte, koncentracije, logično razmišljanje i komunikacija.

2. BITZEE interaktivni ljubimac

Wohoo, Bitzee je prvi digitalni interaktivni ljubimac koji je donio pravu revoluciju u svijet igračaka. U čemu je tajna? Bitzee se pojavljuje u nekoliko životinjskih likova te od svog vlasnika zahtjeva brigu i njegu u vidu druženja, higijene, hranjenja, spavanja i svega onoga što bi se moralo dati živom ljubimcu kako bi bio sretan i zadovoljan. Mališani mogu skupiti 15 različitih Bitzee ljubimaca u jednom uređaju među kojima su likovi poput mace, ježića ili zeke, a kolekcija uključuje i rijetke likove poput jednoroga ili pudlice. Svaki Bitzee kreće svoj životni ciklus kao beba. Provjerite kako funkcionira OVDJE

3. Interaktivni Medo Pričalica

Medvjedić je kao svaki plišani medo sladak i mekan. Ali ovaj voli pričati priče. Pritisnite njegov trbuščić ili šapice i medo će Vam ispričati bajku o Pepeljugi, Zlatokosi ili Maloj sireni. I to na hrvatskom jeziku. Prilagođen je za djecu od 2 i više godina. A vole ga i roditelji – ponekad umjesto vas može ispričati tako željenu priču za laku noć.

4. IMC toys interaktivni plišanci

Znamo da nema djeteta koje nije poželjelo psa, macu ili barem zečića. Možda kornjaču? Prije nego se odluče za pravu životinjicu i obavezu koja traje godinama, mnogi roditelji odluče se za interaktivnog ljubimca uz koje će djeca naučiti puno različitih vrijednosti – društvenu interakciju, emocionalno povezivanje, empatiju, maštovitost i kreativnost. Odabir plišanih interaktivnih ljubimaca je velik, a ove godine top izbor su maca Bella ili psić Milo.

5. KUKU interaktivne knjige (s olovkom ili bez)

Već nekoliko godina visoko na listi poklona nalazi se serija edukativnih knjiga s olovkom za čitanje i učenje. Osnovni set za početnike i desetak naslova za proširenje kolekcije i tema o kojima djeca uče garancija su da ste odabrali odličan poklon. Dob: 5+, za djevojčice i dječake.

6. CURLIMALS plišane šumske životinje

Ovi fantastični kućni ljubimci igračke kreću se, govore i reagiraju na dodir: šumska stvorenja s ljupkim crtama! Pogladite ih po glavama i ovi slatki prijatelji koji govore cereću se, sklupčaju i ispuštaju smiješne zvukove – ali to nije sve! Svaki ima svoje jedinstvene zvukove. Pogladite im pahuljasto krzno na glavi i oni zadovoljno pjevuše, aktiviraju zvučne efekte i pokrete! Izuzetno slatke izgovorene fraze uključuju "Volim te", "O, čovječe!" “Golicanje molim!” “You're my bestie”, “Laters” i “Whoopsie”. Također ispuštaju zvukove poljubac-poljubac – i ima još toga…uz odličnu akcijsku cijenu!

7. WINFUN interaktivna kućica - složi i nauči

Šest šarenih oblika za razvrstavanje i dvije glazbene podloge: zabavni zvukovi i vesele melodije, ključevi za zaključavanje i otključavanje vrata, koje dijete može držati, sat, prozori i garažna vrata, koja se zatvaraju. Ima li bolje zabave za male jednogodišnjake?

Kućica ima ručku za jednostavnije prenošenje i osvijetljene glazbene tipke za punu zabavu. Cijena – samo 19,99 €.

8. TAMAGOTCHI

Jedna od najzanimljivijih vijesti ove godine je povratak Tamagotchijja. Originalna igračka iz 90-ih virtualni kućni ljubimac iz vašeg djetinjstva sada je ponovno dostupan u izvornom formatu. Znamo da znate kako se igra, ako slučajno nikada niste imali ovo čudo, potrebno je malo svakodnevne brige: hranite ga, palite i gasite svjetla, igrajte se s njim, liječite ga ako je bolestan, povucite vodu za ispiranje zahodske školjke, brinite se za njegovo zdravlje... Vaš virtualni ljubimac vam baš nikada neće dosaditi. A, da….možete ga odabrati i za dijete, 8+ godina.

9. KIDZ DELIGHT zabavna metla Silly Sam

Kad djeca imaju 2 godine, čišćenje je prava zabava. Naravno, interes za čišćenjem svoje sobe prestaje kako ulaze u malo stariju dob, posebno tinejdžersku. Ali to je neka druga priča. Možda uz ovu zabavnu metlu sa zvukovima, lopaticom i komadima smeća od kartona čišćenje postane omiljena igra vašeg mališana cijeli život? Savršeno za igru ​​imitiranja: počistite pod kao odrasli da čujete kako Silly Sam ispušta smiješne zvukove ili se hihoće…

10. ZANZOON Super čarobnjak Jinn

Igračka koja čita tvoje misli? Da, Super Čarobnjak Jinn čaroban je lik koji može pogoditi nazive životinja, sportova, zanimanja, odjevnih predmeta ili voća i povrća koje si zamislio – zna ih (skoro) sve! Zamisli jedan pojam iz odabranog područja, odgovori na čarobnjakova pitanja i on će pogoditi što si zamislio! Igračka za cijelu obitelj je odlična vrijednost za novac i savršeno zabavan poklon.

BONUS PREPORUKA – NOVO U ASORTIMANU BABY CENTRA – CIRCUITMES STEM dječje igračke

CircuitMess STEM dječje igračke s pravom su jedan od najvećih ponosa hrvatske proizvodnje. Radi se o edukativnim dječjim igračkama koje na djeci zabavan i razumljiv način približavaju znanja u osnovama elektrotehnike. STEM (engl. science, technology, engineering and math) igračke pravi su odabir za buduće uspješne generacije. Više o tome u sljedećem blogu.