Vrijeme je za karneval - donosimo prijedloge i ideje za maskiranje

Vrijeme je za karneval - donosimo prijedloge i ideje za maskiranje

Uz rođendane, božićne ili novogodišnje praznike, karneval je jedan od najpopularnijih praznika u dječjem svijetu. Tada se naši najmlađi pretvaraju u ulogu koja im u datom trenutku najviše budi maštu i nudi im najviše mogućnosti za razvoj igre. Doktor, vatrogasac, dimnjačar, vila, dinosaur, medvjedić, Pipi duga čarapa, Crvenkapica, slon ili klaun? Djeca odaberu masku kojom žele predstavljati svoje trenutne interese i neka u njoj igraju ulogu kakvu zamišljaju u svojoj mašti.


UNIKA kostim baby pliš Dinosaur

AMSCAN kostim baby Junior Žirafa

UNIKA kostim baby pliš Medo

AMSCAN kostim baby Little Roar Lavić

UNIKA kostim baby pčelica

AMSCAN kostim baby Little Spooky Spider

Karnevalski kostimi

Kako je divno kada se naši šaljivdžije maskiraju i na dan-dva se pretvore u svoje omiljene junake iz filmova, crtića ili životinjskog carstva! Karnevalski kostimi raznih veličina pružaju beskrajne mogućnosti maskiranja djeci svih uzrasta, a posebno slatki mogu biti najmlađi članovi obitelji. Prilikom odabira kostima imajte na umu gdje će dijete koristiti kostim. Ako ste krenuli iznenaditi svoje bake i djeda, imat ćete priliku kontrolirati kostim svog mališana. Ako vam postane prevruće ili prehladno, skinut ćete ga ili obući kako biste izbjegli moguću prehladu.

AMSCAN kostim Chase

UNIKA kostim baby Miš

AMSCAN kostim Batman Movie '22 Classic

Kostim za vrtić već može biti izazov. Naime, odgajatelji neće moći pomoći svakom mališanu, pa im vi možete pomoći odabirom kostima. Kostim treba biti jednodijelni i sastavljen tako da ga dijete može obući i skinuti. Znate kada odjenete dijete u set od 12 komada, a taman kad završite, čujete čarobne riječi: "Piški mi se!" :) Kostimi s kapuljačom odličan su izbor za zimu - umjesto kape, djetetu rastu uši na glavi. Slatko, ali u isto vrijeme dijete je dobro zaštićeno od hladnoće i vjetra.

UNIKA kostim bat mišići

AMSCAN kostim Pikachu haljina

UNIKA kostim Snjeguljica 

Karnevalski dodaci

Ponekad je za originalnu masku dovoljan karnevalski dodatak, a vaš će se mališan u trenu preobraziti u zanimljivu maškaru. Perike raznih boja i dužina, raznobojni sprejevi za kosu, ukrasi poput uši ili ticala, te dodaci za gusare, policajce, kauboje, klaunove, princeze i razne životinje. Karnevalski dodaci jako su zahvalni, jer će ga dijete moći koristiti tijekom cijele godine, a ne samo tijekom karnevala. Igra uloga jedan je od ključnih elemenata djetetova razvoja, stoga je izbor karnevalskih dodataka iznimno važan. Zapravo – zašto ne preuzeti ulogu policajca ili liječnika? Djeca će uživati u igri s vama, bez obzira na godišnje doba.

UNIKATOY vatrogasac set + kaciga

CARNIVAL TOYS krila leptir+rajf+štapić

UNIKA sablja+štit vitez set

CARNIVAL TOYS set za bubamaru

Karnevalska šminka

Za pravu karnevalsku masku neće biti dovoljna uobičajena šminka iz mamine ladice. Mamina šminka nije dovoljno postojana, ne pruža zadovoljavajuće prekrivanje, a ujedno nije prilagođena nježnoj dječjoj koži. Na tržištu možete pronaći različite setove šminke u brojnim kombinacijama boja, koji sadrže i potrebne dodatke za nanošenje.

CARNIVAL TOYS boje za lice fluo

UNIKA sprej za kosu u boji

CARNIVAL TOYS boje za lice

Najbolji trikovi za pripremu nježnije dječje kože za karnevalsku masku!

  • Najprije na papir nacrtajte masku koju želite naslikati na licu. Skica će biti od velike pomoći u primjeni boja
  • Prije šminkanja nanesite nježnu kremu za lice na djetetovo lice. To će olakšati kasnije uklanjanje šminke.
  • Spužvicom nanesite boju na veće površine, a za preciznije poteze koristite kist.
  • Ako ćete nanositi različite boje istim kistom ili spužvicom, uvijek ih operite toplom vodom i sapunom prije nanošenja nove boje.
  • Za mlađu djecu nemojte nanositi boju preblizu očima.
  • Šminku najprije obrišite papirnatim ručnikom, a zatim u potpunosti očistite vatom i kremom za lice ili nježnim mlijekom za skidanje šminke.
  • Idete li s djetetom na karneval, ponesite šminku sa sobom kako biste po potrebi mogli popraviti masku.