Je li došlo vrijeme za igru na otvorenom?

Je li došlo vrijeme za igru na otvorenom?

Naravno! Proljeće je sve bliže, a djeca trebaju svjež zrak i vježbu svaki dan, bez obzira na vrijeme.

Sjećate li se kako smo se kao djeca veselili praznicima, kada smo čitave dane mogli provoditi u dvorištu, na igralištu, u parku ili čak na ulici? Igrali smo se skrivača, stvarali skulpture u pješčaniku, penjali se po drveću, biciklirali, rolali i uživali u igri do paljenja uličnih lampi!

Slobodno vrijeme naših najmlađih, međutim, posljednjih se godina nešto promijenilo. Neka su istraživanja čak pokazala da djeca danas provode upola manje vremena na svježem zraku nego što su njihovi roditelji provodili kao djeca. Računala i televizori sa zanimljivim sadržajem brzo mame djecu da ostanu pred ekranima umjesto da se igraju na otvorenom.

Međutim, ne smijemo zaboraviti da je igra na otvorenom presudna za djetetovo zdravlje i razvoj. Stoga je izuzetno važno da roditelji svoje slobodno vrijeme intenzivno provode na otvorenom sa svojom djecom.

Najpopularnije vanjske igračke

Djeca se vole igrati u parku ili na igralištu, kao i u dvorištu. S nekoliko praktičnih alata dvorište možete brzo pretvoriti u pravi dječji raj! Znate li koje igračke djeca najviše vole?

Tobogan i ljuljačka klasične su igračke na otvorenom koje već desetljećima oduševljavaju djecu širom svijeta. Mogu se naći u svakom parku i na igralištu, a često obitelji koje imaju dovoljno prostora odluče postaviti tobogan ili ljuljačku točno u svoje dvorište.

PARADISO tobogan dinosaur

SMOBY tobogan XL 237 x 112 x 142 cm

JS ljuljačka metalna samostojeća baby

JS ljuljačka drvena s letvicama

WONDERLAND ljuljačka pravokutna 102x76 cm

JS ljuljačka metalna dvojna

Trampolini su također bili na vrhu popisa popularnih igrački na otvorenom posljednjih godina. Djeca jednostavno vole skakanje i akrobacije koje mogu izvoditi na mreži za trampoline!

FREE 2 MOVE Trampolin s ljestvama, 305 cm

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni pješčanike, koje djeca apsolutno obožavaju! Kutije s pijeskom daju djeci dovoljno prostora za kreativno izražavanje. Uz pomoć lopatica, grablji, spremnika i ostalih alata, u pješčaniku se može stvoriti bilo što! Od šarmantnih staza do moćnih dvoraca.

CHINA PLAITED Drveni pješčanik sa krovićem

PARADISO pješčanik kornjača

ANDRONI modlice za pijesak set

ECOIFFIER kosilica s košem 74 cm

KLEIN set alata

ROLLY TOYS metalne tačke

Kućice za igru su također među najpopularnijim igračkama s kojima mnoge obitelji opremaju svoja dvorišta. Dječja je kuća izvrsna prilika za igranje uloga, što je izuzetno važno za dječji razvoj, jačanje mašte i trening komunikacijskih vještina.

SMOBY kućica Square playhouse

SMOBY kućica na stupovima

FEBER kuća Casual

FEBER park aktivnosti

Obiteljske šetnje

Prava količina vitamina D i svježi zrak važni su i za djecu i za odrasle. Zašto ne bi svi zajedno krenuli u šetnju?

Obiteljska šetnja izvrsna je prilika za druženje i čavrljanje. Kada vaše dijete preraste kolica, vrijeme je da razmislite o kupnji guralice ili tricikla, a kasnije i dječjeg bicikla.

Ako niste sigurni koju veličinu bicikla, odnosno kotača, odabrati poslužite se našim vodičem, a za sva vaša pitanja o triciklima odgovore možete pronaći ovdje.

Igra na otvorenom važna je tijekom svih godišnjih doba

Neki su roditelji zabrinuti da su vanjske temperature ponekad previsoke ili preniske, no bez obzira na vrijeme, važno je da djeca barem neko vrijeme dnevno provode vani. Također možete pronaći načine kako izbjeći neugodnosti koje bi moglo izazvati pretoplo ili prehladno vrijeme.

Na primjer:

  • Tijekom ljetnih mjeseci djeca bi trebala ostati u zatvorenom prostoru između 11 i 16 sati i izbjegavati štetne UV zrake. Trebali bi iskoristiti rano jutro ili kasno poslijepodne za igru ​​na otvorenom.
  • U zimskim mjesecima, međutim, pripazite da je beba dovoljno toplo odjevena. Vodootporna topla odjeća i obuća neophodni su u zimskim mjesecima za bezbrižno provođenje slobodnog vremena na svježem zraku.